Rekening courant aanvragen voor je onderneming
Wil je voor je bedrijf rekening courant aanvragen? Dan zijn er vele mogelijkheden om dit te doen. Zo zijn er diverse banken die rekening courant aanvragen eenvoudig maken. Dit kan zowel fysiek bij een bank worden geregeld maar tegenwoordig is er ook online steeds meer mogelijk. Met de aanvraag van rekening courant heb je een zakelijk krediet dat vrij opneembaar is. Dit maakt het ook mogelijk om in het rood te staan met jouw zakelijke rekening. Door deze mogelijkheid ben je financieel wat flexibeler om onverwachte kosten op te vangen en weet je dat je geld achter de hand hebt voor wanneer je dit zakelijk nodig hebt. Zo kun je jouw voorraad extra aanvullen of die onverwachte rekening alsnog op tijd betalen.
Het verschil tussen rekening courant en een lening
Rekening courant aanvragen of een zakelijke lening aanvragen zijn twee verschillende dingen. Bij een rekening courant heb je geen lening met een rente maar gaat er geld over en weer. Vaak gaat het bij een rekening courant om kleinere bedragen dan bij een lening. Bedragen hoger dan 17.500 worden wel met rente berekend. Via een bank wordt er eerst gekeken hoeveel krediet je nodig hebt om vervolgens een plan op te stellen. Veel banken bieden de mogelijkheid om online te kijken of je in aanmerking komt voor een rekening courant. Na het invullen van de vragenlijst en de benodigde documenten zie je direct wat de mogelijkheden zijn
Wat heb je nodig voor een rekening courant aanvraag
Een rekening courant krediet kan interessant zijn voor bedrijven waarbij de inkomsten kunnen variëren. Doordat je met een rekening courant in het rood kunt staan heb je iets meer financiële vrijheid om klappen op te vangen. Daarom is zo'n rekening courant krediet interessant voor je als je bijvoorbeeld geen vast inkomen per maand hebt of wanneer je werkt met seizoensgebonden producten. Zo kun je toch voldoende inkopen om de voorraad bij te vullen of kunnen openstaande facturen worden voldaan.
Voor de aanvraag van een rekening courant krediet ziet de bank graag een aantal documenten zoals: het bedrag dat je wenst te lenen, de jaarcijfers van het bedrijf, een negatieve BKR-registratie, de plannen van de onderneming en voor de startende ondernemer wordt er vaak een ondernemingsplan gevraagd. Omdat de bank ook een stukje extra zekerheid heeft kan deze vragen om een persoonlijke borgstelling of onderpand. Mocht het geld om welke reden niet worden betaald dan kan de bank jou aansprakelijk stellen.