Wat jij nodig heb in de zorg is een bedrijfsaansprakelijkheid inclusief beroepsaansprakelijkheid. Lees in deze gids meer over deze verzekeringen.
De situatie in de zorg is nijpend. Er is veel vraag naar kwalitatieve zorgmedewerkers, maar het aanbod hiervan is behoorlijk beperkt. Hier kun je als ondernemer perfect op inspringen. Als je als ondernemer in de zorg bent, kun je dankbaar werk verrichten. Daarbij is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Welke verzekeringen onmisbaar voor een zorgondernemer zijn, lees je hieronder!
Dat je als ondernemer in de zorg bent, betekent niet automatisch dat je in het ziekenhuis werkt. Je kunt ook bijvoorbeeld bij patiënten thuiszorg verlenen. Zeker als je als dergelijk werkt uitvoert, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar.
Kom je bij een patiënt thuis en stoot je per ongeluk een dure vaas om? De schade die hieruit voortvloeit, wordt gedekt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
Dit geldt niet alleen voor schade aan spullen, maar ook voor schade aan de patiënt zelf. Maak je bijvoorbeeld een inschattingsfout? Ook hiervoor kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst bieden. Maar, het is daarbij ook nog aan te raden om onderstaande verzekering af te sluiten.
Als ondernemer in de zorg voer je dankbaar en cruciaal werk uit. Eén fout kan cruciale gevolgen hebben, waardoor je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af zou moeten sluiten. Met zo’n verzekering dek je je in tegen de mogelijke gevolgen van een beroepsfout.
De kans dat je als zorgmedewerker een beroepsfout maakt, ligt altijd op de loer. Je kunt bijvoorbeeld een verkeerd advies gegeven of een verkeerde behandeling uitvoeren. De claim die je door zo’n beroepsfout aan je broek kunt krijgen, is niet mals.
Door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, dek je je in tegen de mogelijke gevolgen van een beroepsfout. Deze verzekering is gewoonweg onmisbaar voor een ondernemer in de zorg.
In de zorgwereld heb je met veel patiënten en instanties te maken. De kans is hierdoor groot dat je uiteindelijk in een conflict terecht komt. Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, voorkom je dat je veel kosten moet maken voor een dergelijk conflict. Bovendien ben je met deze verzekering verzekerd van de juiste juridische hulp.
Dit doe je onder meer door je kennis voortdurend op peil te houden. Volg cursussen, behaal alle benodigde certificaten en school jezelf continu bij.
Ook is het aan te raden om met de juiste opdrachtgevers in zee te gaan. Maak met hen duidelijke afspraken en voorkom dat er enige onduidelijkheden zijn. Stel daarnaast goede algemene voorwaarden op. Daarmee weet je mogelijk een potentiële claim op voorhand al ‘af te schieten’.
Als ondernemer in de zorg ben je aansprakelijk voor schade aan de patiënt. Maar, je kunt ook aansprakelijk worden gesteld voor schade die je aan spullen van de patiënt aangericht hebt. Of aan spullen van de opdrachtgever. Sluit daarom als ondernemer in de zorg altijd een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af.
Uiteraard bestaat ook altijd de kans dat je een beroepsfout maakt. Om je tegen de gevolgen daarvan in te dekken, is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan te raden.